KVARC Építőipari és Gépipari Kft. Telefon/Fax: (29) 351-678
Email: kvarc_iabel@freemail.hu
2220 Vecsés, Major u. 1/A.
Térburkolat kivitelezés

Bemutatkozás

1991 óta foglalkozunk burkolatok kivitelezésével, csatorna és vízhálózat építéssel, bekötésekkel. Vecsésen, Budapesten és vonzáskörzetében vállalunk munkát. Személyes elérhetőségünk a [ címeknél ] .

Néhány fotó itt helyben:
A vecsési Martinovics téri általános iskola udvara A vecsési 2.sz. általános iskola udvara
A vecsési Erzsébet téri általános iskola udvara A vecsési Gróf Andrássy Gyula általános iskola udvara
Egy többször átnevezett téren lévő, többször átnevezett iskola udvara :-)


Gyártó és vásárlási időpont választás

A magyar piacon több [ burkolókő gyártó ] is jelen van, termékeik néha igen eltérő árban és minőségben kaphatóak. A régi patinásabb nevű gyártók termékei némi felárat tartalmaznak, cserében jobb minőséget garantálnak, ami a kövek szilárdságában, fagy és kopásállóságában, mérettartásában nyilvánul meg ( ez utóbbi elsősorban a kivitelezőknek okoz kellemetlenséget, mivel a tetszetős felületet pontatlanabb kövekből nehezebb kialakítani ).

A legtöbb gyártó évente legalább egyszer, de inkább kétszer akcióval várja vevőit. Az egyikre gyakran a Construma építőipar kiállítás idején kerül sor, s a kedvezmény mértéke ekkor a 15%-40% körül mozog, kőfajtától és színtől függően. Ezen akciónak az építőipari szezon beindulásában van segítő szerepe. Magánházaknál a burkolatok iránti igény a nyári időszakban meg szokott ugrani ( nyaralás vége ), s ezért a kivitelezők általában augusztustól a tél beáltáig zsúfoltabb programmal dolgoznak. A gyártók némelyike ősszel is akciót hirdet, ami ezen hullámot igyekszik befogni. Akinek tehát határozott elképzelése van burkolat készítéséről annak érdemes egy ilyen akciót kikeresnie, mivel egy drágább burkolat anyagárából adott jelentős kedvezmény akár a kivitelezés költségeit is fedezi. A tervezett kedvezményekről a burkolat gyártók nem igen adnak ki információt, a bejelentést viszont széles körben reklámozzák, többnyire hírdetési újságokban. Ezeket az újságokat lehet folyamatosan figyelni, vagy felvenni a kapcsolatot egy kivitelezővel már korábban ( például velünk ), s az akció esetén örömmel ad tájékoztatást.

A kövek beszerzésénél feltétlenül mérlegelni kell a gyártó legközelebbei telephelyétől mért távolságot, mivel a nagy össztömeg miatt a szállítási költségek is jelentősek lehetnek.

A kivitelezőknek általában vannak kedvenc gyártóik, akiknek a burkolatait alkalmazzák. A gyártók a kapcsolatot a kivitelezőkkel kivitelezői kedvezménnyel teszik szorosabbá, ami általában beépül a munkadíjba. Ezért aztán a kivitelezők ajánlataikat általában helyszini felmérés alapján, a burkolókő gyártó és a felület nagyságának ismeretében egyedileg adják, nem is beszélve az általában csak helyszinen felmérhető terepviszonyokról és egyéb körülményekről. [ vissza a tetejére ]

Egy érdekes helyszín:
Kehi, járda

Gumi(kő) burkolatok

Azokon a területeken ahol gyermekek sokat tartózkodnak, vagy kültéri sporttevékenység folyik hasznos lehet a kültéri burkolatok egy speciális formája a gumi(kő) burkolat. Mivel a burkolat rugalmas, ezért kíméli a sportolókat, esésnél kisebb a sérülés valószínűsége, és új lehetőségeket is biztosít ( talajgyakorlatok szőnyeg nélkül ).

Az anyagában őrölt gumiból készített [ burkolókő gyártó ] négyzet vagy dupla "t" alakú burkolat, alak kompatibilis ( dupla "t" ) például az AB Térkő - Viacolor Rt. Behaton elnevezésű burkolatával ( csak vastagságban tér el ), ezzel lehetőséget nyújt például kombinált futópálya építéséhez.

Alkalmazásának csak az ár, drágább mint a beton burkolókövek, és a várhatóan némileg rövidebb élettartam szab határt. [ vissza a tetejére ]


A vecsési elemi népiskola udvara


Egy különleges burkolat:

Natúr kő burkolat, Párkányi Raab Péter műterme

Amennyiben ennél egyedibbet keres vessen egy pillantást egy különleges burkolatra mely, mészkőből különleges terhelésre egyedi kivitelezésben készült és túl sok nincs belőle az országban :-).

Elérhetőségünk:[ vissza a tetejére ]